Matematik

Hjælp søges til ligninger

27. november 2010 af toftun (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Jeg kan ikke finde ud af det........hjælp mig plz

2x=4-2y

og

2y-17=3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af stubi (Slettet)

1.

2x = 4 - 2y 

2xy = 4

2xy/2 = 4/2

xy =  2

og så bare gør 2 på samme måde


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2010 af flix2 (Slettet)

Er det ikke dybt forkert #1 

Inden for ligninger må man gøre næsten hvad man vil bare man gøre det samme på begge sider.

#1 du har 2x=4-2y 

Her vil du så tage 2x +2y = 4- 2y + 2y.

Det bliver altså ikke 2xy =4, da 2xy er et udtryk for 2*x*y .

Det der måske kunne være rigtigt var 2*( x+y). Da 2 kan ganges ind i parentesen så det bliver til 2x+2y


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2010 af flix2 (Slettet)

 Til starteren af dette indlæg. 

Her har du 2 ligninger med 2 ubekendte. Dette betyder at du skal få koefficienterne( de tal x og y er ganget med) til at være ens, hvorefter du kan trække den ene ligning fra den anden.


Skriv et svar til: Hjælp søges til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.