Matematik

vis en løsning vha differentialregning

27. november 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

jeg bliver bedt om at vise at f(x)= x^3+ 2e^x er en løsning til y'=y-x^2(x-3)

Jeg ville differentiere f(x) således at f'(x) = 3x^2 + 2e^(x) og sætte ind på venstre side. Men jeg har glemt hvad jeg skal gøre på højre side- én som kan hjælpe mig med dette?

Mvh og tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt f'(x) som du har beregnet det på venstre side, og vis, at det er lig med udtrykket på højre side, med y = f(x) .


Svar #2
27. november 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: vis en løsning vha differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.