Matematik

Integration

28. november 2010 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg har en opgave, hvor jeg skal løse integralet vha. håndkraft. Det går ikke som det skal. Håber, at der er nogle, der kan hjælpe mig med det. "Problemet" er vedlagt som fil.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Integration.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af Alkymisten (Slettet)

Ilhan erkek adi degilmi? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af Jerslev

#0: Sæt brøken foran y udenfor integralet og skift variabel fra y til y = -0.1x+240.

Efterfølgende kan du bruge partiel integration.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
28. november 2010 af turk89 (Slettet)

#2

Mener du sådan her? Har vedhæftet en fil.

Kan du give mig et hint til hvad jeg skal kalde for f(x) og g(x)?

Vedhæftet fil:Integration.doc

Svar #4
28. november 2010 af turk89 (Slettet)

#2

Er jeg på rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2010 af peter lind

Ja. :det er du. Der er bare det at ved udtrykket skift variabel menes brug substitution. Substitutionen er t = 240x-10y <=> y = 24 - t/10. dt = -10dy


Svar #6
28. november 2010 af turk89 (Slettet)

#5

Hvordan fik du x  til at forsvinde ved at isolere y?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2010 af peter lind

Undskyld. Jeg har rodet i betegnelserne. Substitutionen skal være t = 240-10y og heraf y = 24-t/10 og dt = -10dy


Svar #8
28. november 2010 af turk89 (Slettet)

Sådan her?

Vedhæftet fil:Integration-4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2010 af peter lind

Nej. kvrod(240-10y) = kvrod(t)


Svar #10
28. november 2010 af turk89 (Slettet)

Ja, har rettet det. Hvordan ser det nu ud?

Vedhæftet fil:Integration-4-2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. november 2010 af peter lind

Den første linje under blokken er god nok; men de næste udregninger er der ingen grund til at foretage. Gang tallene foran integraltegnet sammen og foretag ellers integrationerne.


Svar #12
28. november 2010 af turk89 (Slettet)

Mener du sådan her (se vedlagt fil).

Vedhæftet fil:Integration-4-2-2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2010 af peter lind

Det er rigtigt.

Lige en enkelt formuleringsfejl. Der skal stå lighedstegn mellem alle de udregninger ikke <=>


Svar #14
28. november 2010 af turk89 (Slettet)

Okay. Er det nu jeg skal tilbage substituere og derefter sætte grænserne ind?


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. november 2010 af peter lind

Du har jo substitueret og også integreret. Nu skal du sætte grænserne ind.


Svar #16
29. november 2010 af turk89 (Slettet)

Tak for hjælpen, men hvornår foregår tilbage substitution?


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. november 2010 af peter lind

Det du kalder tilbage substitutionen er formodentlig at finde grænserne. Du skal t(y). Hvis den øvre grænse er 1 skal den øvre grænse for t være t(1). Hvis den nedre grænse er 0 er den nedre grænse for t være t(0)


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.