Matematik

udvikling af skov

30. november 2010 af lilromeo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen!

Jeg har et lille matematikspørgsmål. Hvis man i 2006 har et skovareal på 6000 km2, hvordan laver man en model for udvikling af skovarealet, som vokser med 0,3% om året? 

Yderligere, hvad skal den årlige stigning være imellem 2006 og 2089, hvis skovarealet i 2089 skal nå op på 8900 km2??

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

a)

An = A0·(1+r)n

hvor r = 0,003 , A0 = 6000, og n er antal år efter 2006.

b) Fra 2006 til 2089 er der 83 år. Løs ligningen

8900 = 2006·(1+r)83


Skriv et svar til: udvikling af skov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.