Matematik

Hvordan kan cos(2/3*pi) give et forkert resultat?

01. december 2010 af bemil (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg kan ikke få cos(2/3*pi) til at give 0.

Jeg ved at det er fordi min lommeregner ikke regner i radianer, men hvad kan jeg gøre for at komme til at regne med det?

Omregning? Andet?

Mvh Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af PeterValberg

 omstil din lommeregner til radianer :-)    hvad er det for en lommeregner, du bruger?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af Matkaj

det er fordi resultatet ikke er 0!


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Den skal heller ikke give 0 men -0,5.

Hvilken lommeregner bruger du?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2010 af PeterValberg

 det kan da ikke være hele opgaven, vel??
det giver nemlig ikke megen mening, da cos(2π/3) giver -½ 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
01. december 2010 af bemil (Slettet)

 Jeg bruger Maple 14, men jeg har forsøgt at få den til at regne i radianer uden held. Kan man gøre andet???`

Det er ikke en opgave, men en beskrivelse af cykloider jeg stiller spørgsmål udfra. Jeg har lige taget et billede af skærmen og vedhæftet, hvor jeg læser det som om det giver 0.

Endvidere har jeg søgt på bibliotek.dk efter bøger om radianer, men det kan jeg underligt nok ikke finde. Det er nok fordi det er sådan et forholdsvist lille område? Nogen anbefalinger til en lærebog?

Tak for hjælpen alle tre


Svar #6
01. december 2010 af bemil (Slettet)

 hehe. Nu ser jeg lige at jeg har byttet om på 2/3 og 3/2, men det løser nu stadig ikke mit problem


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2010 af NejTilSvampe

 maple regner altid i radianer, det er snarre et problem at få den til at regne i grader. Der er du nødt til at bruge at 

vgrader / 360 = vradianer / 2π 

vgrader = 180/π * vradianer

 så  2/3 pi  i grader er   180 * 2/3 = 360/3 = 120o

Ved godt det ikke var det du spurgte om, men nu ved du det til en anden gang =)


Svar #8
01. december 2010 af bemil (Slettet)

 att.: NejTilSvampe

Hvordan kan det så være at jeg får 0,999 (ca.) når jeg skriver ovenstående ind i Maple. Er det alligevel i radianer og så er der noget jeg har misforstået, eller hvad?

Den giver jo i hvert fald ikke det svar jeg søger.


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. december 2010 af David E (Slettet)

Når jeg skriver det ind i Maple får jeg også -1/2!?

Prøv evt. at evaluere det flydende:

evalf(%);


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. december 2010 af NejTilSvampe

 #8 - altså hvis du skriver  cos(2/3 pi)  i maple så retunerer den -1/2  men hvorfor du får 0,999 er mig en gåde.


Svar #11
06. december 2010 af bemil (Slettet)

 #10

Nu fandt jeg fejlen. Jeg troede at man altid skulle indlæse Trig-pakken(with(Trig)), der får den til at regne i grader, for at regne med cos, sin og tan. Jeg skulle bare have ladet være med at gøre noget andet end at skrive ovenstående ind. Dit indlæg hjalp mig dog til at indse dette. Tak for det.

Jeg har 2 spørgsmål til:

Kan det passe at Maple ikke vil regne, hvis pi ikke indgår? eks. sin(4) - det vil den ikke regne ud...

Maple vil ikke regne hvis der er decimaltal. Kan det passe? eks cos(pi*1.3) - det vil den ikke regne ud...


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. december 2010 af David E (Slettet)

Nej, det kan ikke passe. Maple vil give et direkte resultat hvis du f.eks. skriver sin(4).

Hvis du fortsat har problemer, så prøv som sagt at evaluere flydende - evalf(%); - nogen gange skal Maple bare have nogle tæsk!! =)


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. december 2010 af NejTilSvampe

 #11 - prøv at højreklik og så vælg "aproksimate", og så angiv antallet af decimaler du vil have, så kan den godt regne det ud.


Skriv et svar til: Hvordan kan cos(2/3*pi) give et forkert resultat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.