Matematik

Eksponentiel udvikling.

02. december 2010 af JosefineLuunde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Betragt den eksponentielle udvikling y=31•1,49x

a) Hvor mange procent vokser funktionsværdien når x vokser med 1?

b) Bestem den fremskrivningsfaktor der svarer til en x-tilvækst på 2. Hvad er den tilsvarende procentvise y-tilvækst?

Jeg er virkelig i tvivl, og kan ikke finde 'eksponentiel udvikling' i min ellers meget brugbare matematik håndbog.

Nogle der kender til det og kan hjælpe mig med resultatet? :I


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Y=b*a^x

a er fremskrivningsfaktoren.  Hvis du trækker en fra har du vækstraten

Her skal du nok gange 1,49 med 1,49


Svar #2
02. december 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

Det forstod jeg ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2010 af PeterValberg

a)

altså hvis x forøges med én (1), så vokser y med faktor 1,491 = 1,49 (kaldet fremskrivningsfaktoren)

forøgelsen i procent bestemmes ved at sige (1,49 - 1)*100% = 49%

b) 

en x tilvækst på 2 svarer til en fremskrivningsfaktor på 1,492

i procent:  (1,492 - 1)*100% = 122% "oveni"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.