Kemi

beregn rumfang

05. december 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 4.25

Er der nogen som kan forklare mig hvordan man løser denne opgave, da jeg ikke forstår den forklaring bogen giver

Beregn rumfanget af følgende stofmængder ideal gas ved 20 C og 1 bar

a) 2 mol

b ) 3,5 mol

c) 0,719 mol

Tak på forhånd

Jeg ved at jeg skal anvende følgende formel  --> hvor V er isoleret, er bare lidt i tvivl om hvad jeg skal sætte ind på de forskellige pladser samt hvad enheden er ..
V=n*R*T/P


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af Anxyous (Slettet)

n = stofmængden i mol

R = gaskonstanten (husk at bruge den rigtige, for SI-enheder r er det 8,314 J/(K*mol)

T = temperatur i Kelvin

p = tryk i Pascal

V = volumen i kubikmeter

Husk at omregne dine enheder, eller brug en anden gaskonstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2010 af mathon

                                                            V = n·R·T/p

som for 1 mol ideal gas
ved ved 20º C og 1 bar
           giver
                                                            V = (1 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+20) K)/(1 bar) = 24,4 L
                                                                  


Svar #3
05. december 2010 af studerende20 (Slettet)

Nu bliver jeg forvirret,.. R= gaskonstanten .. er den 8,314 eller 0,00831 :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Det afhænger af dine enheder. Hvis du bruger SI enheder, er den 8,314 J/(K*mol).


Svar #5
05. december 2010 af studerende20 (Slettet)

nåååe oki tak


Skriv et svar til: beregn rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.