Kemi

Opløselig der er afhængig af pH

05. december 2010 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Jeg skal beregne opløseligheden af Bariumsulfat ved pH 1,5

nogen ider?

Jeg har fået resultatet men kan ikke forstå hvordan det er fremkommet.

Resultater er S= 1,94 *10-5


Svar #1
05. december 2010 af Rina68 (Slettet)

3 g CaC2O4 tilsættes 100 mL vand.
Beregn opløseligheden af CaC2O4 ved pH = 5.


Ks´ = [HOx-][H3O+]/[H2Ox] = 6,5·10-2 og
Ks´´ = [Ox2-][H3O+]/[HOx-] = 6,1·10-5 
[HOx-]/[H2Ox] = 6500 og [Ox2-]/[HOx-] = 6,1  [HOx-],[Ox2-] >> [H2Ox]

hertil er jeg helt med og kan godt forstå hvad der er sket. Men så står der i løsningen:

[Ox2-] + [HOx-] = [Ox2-](1 + 1/6,1) = [Ox2-]1,164 = s
Hvor kommer 1 + 1/ 6,1 så fra?
Jeg gætter at vi anvender 6,1 fra K´´S

Og den første Ks anvendes ikke fordi der er så stor en forskel???

Herefter står der:
L = 1,5·10-8 = s*s/1,164  s = 1,32 10-4
Jeg vil mene at denne sidste del er fordi der er 1 Ca og 1 C2O4

Nogle der kan gennemskue den midterste del og forklarer den så det lyder helt logisk????


Skriv et svar til: Opløselig der er afhængig af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.