Matematik

Problemer med TI

08. december 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 

Jeg skal solve dette i TI:

solve(100=46,67*146,67^7,35  , L)

Men jeg tror jeg gør det forkert, da den bare skriver false. 
Er der nogle som vil hjælpe mig? :)

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af Matkaj

der indgår ikke nogen ubekendt i din ligning så TI konstatere blot at udsagnet er falskt


Svar #2
08. december 2010 af zuku (Slettet)

Så der skal fx stå L^7,35 ?

Dette virker nemlig heller ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af Matkaj

Husk at skrive  ,L(brug komma) tilsidst og brug . når du skriver kommatal!

Prøv evt. at kalde den ubekendte for x


Svar #4
08. december 2010 af zuku (Slettet)

 Hvis jeg sætter X i stedet for L får jeg bare det samme resultat. -ingenting!


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2010 af mathon

           100 = 46,67*146,67^7,35 er falsk udsagn og ikke en ligning indeholdende variablen L !!!

   Hvad skal du have løst?


Svar #6
08. december 2010 af zuku (Slettet)

Men jeg skal jo bruge det til at finde det sidste resultat. Og så er min opgave slut :/ 

I et andet spørgsmål her på studieportalen fik jeg dette at vide:

W(L) = b·La

W(L) = -46,67·L7,35

indsæt 100 som W(L) og løs for L:

100 = -46,67·L7,35

gøres lettest i CAS :-)

solve(100=-46.67*L^7.35,L)


Svar #7
08. december 2010 af zuku (Slettet)

  en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages der, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen

W(L)=b*L^a

a) bestem en forskrift for W, når det oplyses, at W (7,1) =5,5 og W(14,3)=58,4.

b) hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 10

Opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2010 af mathon

                  Define W(L) = 0.007378*L^3.374303

                  solve(W(L)=10,L)


Skriv et svar til: Problemer med TI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.