Fysik

Energi hjælp tak, ret svær :s

11. december 2010 af Bænkebider (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folks, kan I være søde at hjælpe ;).

Gryde af jern indeholder ferskvand. Samlede specifik varmekapacitet er 1,26 kJ/(K*kg). Hvor stor en masseandel udgør vandet af systemets samlede masse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du nu gad formulere hele opgaven, var der en chance for at nogen kunne hjælpe dig. Men med så lidt information kan man ikke besvare dit spørgsmål.


Svar #2
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Andersen sjovt nok, jeg sad og tænkte det samme da jeg læste opgaven, men det er faktisk det eneste der står, har bare forkortet det lidt, her har du det hele:

En gryde af jern indeholder ferskvand. Den samlede specifikke varmekapacitet for systemet (jerngryde med det rene vand i) er blevet bestemt til at være 1,26 kJ/(K*kg). Hvor stor en masseandel udgør vandet af systemets samlede masse?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal kende vvarmekapaciteterne for vand og jern særskilt, for at komme videre. Så gælder

(mv + mJ)c = mv·cv + mJ·cJ ,

c = μcv + (1-μ)cJ

Bestem nu μ


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. december 2010 af mathon

                                           mvand / mtotal = (cFe - c) / (cFe - cvand)


Svar #5
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hej Andersen, hvad er μ?


Svar #6
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Glem det :)

Er fattet :D


Svar #7
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

mathon, hvordan kom du frem til det der?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_21.doc

Svar #9
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

YES! TAK!

FATTET :D

FORSÆT EN GOD DAG


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

μ = mv/(mv+mJ), så

μ(cv - cJ) = c - cJ

analogt med #4


Skriv et svar til: Energi hjælp tak, ret svær :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.