Kemi

har brug for hjælp.

08. januar 2011 af Mahal-pigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til en opg.

Jeg skal beregne den tilsatte stofmængde S2O32- og herefter den ævivalente stofmængde I2

Hvilke formler skal jeg så bruge? jeg er i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Der mangler nogle flere oplysninger.

Er der brugt en opløsning? Hvis ja, hvad er molariteten, og hvor meget er der tilsat?

Hvordan ser reaktionsskemaet ud?

Og hvad er i det hele taget formålet med opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af muju (Slettet)

 du skal uden tvivl bruge en af disse formler n=c*v eller m=M*n


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af muju (Slettet)

 måske skal du lege lidt med rækkefølgen


Svar #4
09. januar 2011 af Mahal-pigen (Slettet)

Jeg håber I bedre kan hjælpe hvis jeg skriver hele opgaven.

Der står:

indholdet af hydrogenperoxid, H2O2 , i rensevæske til kontaktlinser skal bestemmes ved mikroskalatitrering. Analysen er i 2 trin (redoxreaktioner) :

1. trin: H2O2 (aq) + I- (aq)  -->  H2O (l) + I2 (aq)   (sur opløsning)

2. trin: I2 (aq) + 2S2O32- (aq)  --> 2I- (aq) + S4O62-   (er afstemt)

a) afstem redoxreaktionen i trin 1. (det har jeg gjort) fik: H2O2 + 2I- + 2H+  --> 2H2O + I2

0,050 mL rensevæske tilsættes lidt fast KI og fortyndet svovlsyre, hvorved reaktionen i trin 1 forløber fuldstændig. herefter titreres med 0,100 M Na2S2O3. Ved ækvivalenspunktet er der forbrugt 0,86 mL Na2S2O3-opløsningen.

b) Beregn den tilsatte stofmængde S2O32- og herefter den ævivalente stofmængde I2

c) den beregnede stofmængde I2 er dannet ved reaktionen i trin 1. Beregn den ævivalente stofmængde H2O2

d) Beregn den formelle stofmængdekoncentration af H2O2 i rensevæsken.

På deklarationen er indholdet af H2O2 angivet til at være 3 masse%. Densiteten af rensevæsken kan sættes til 1,0 g/mL.

e) kontroller, om den udregnede formelle stofmængdekoncentration af H2O2 svarer til en opløsning, der er 3 masse%. Diskuter evt. afvigelse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 b)

Brug c = n/V til at beregne den tilsatte mængde S2O32--ioner. Find ud fra dit reaktionsskema den ækvivalente mængde I2.

c)

Se på mængden af I2 og kig på dit første reaktionsskema, for at finde mængden af H2O2.

d)

Brug igen c = n/V

e)

Brug M = m/n til at finde massen af brintoverilten, og beregn så masseprocenten.


Svar #6
09. januar 2011 af Mahal-pigen (Slettet)

Kan du hjælpe med den første?

er det sådan: c(S2O32-) = 0,86 mL / V ???

Jeg har jo ikk volumen?


Skriv et svar til: har brug for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.