Matematik

Minimum..

09. januar 2011 af x00 (Slettet)

 Heej! jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af og håber nogen vil hjælpe.. :)
Opgaven lyder således:
En funktion f er bestemt ved f(x)=x+(16/x), x er større end 0.
Bestem f'(x), og gøre rede for, at funktionen har et minimum.

Jeg har bestemt f'(x) men kan ikke helt finde ud af det med minimum :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

Løs ligningen f'(x) = 0 og vis at f'(x) varierer - 0 +


Svar #2
09. januar 2011 af x00 (Slettet)

 f’(x) bestemmes ved hjælp af funktionen differentiering på TI-89-lommeregneren:
d/dx (x+16/x,x)
f^' (x)=1-(16/x^2 )
Funktionens minimum bestemmes:
f’(x) sættes lig med 0, og løses ved brug af funktionen solve på TI-89-lommeregneren:
solve(0=1-(16/x^2 ),x)
x=-4 V x=4
Da vi får oplyst at x>0 kan x=-4 forkastes.
Der vælges nu et tal som er større og et tal som er mindre end 4.

f(x) er voksende for x>4
f(x) er aftagende for x<4
Vi ved nu at der er tale om et minimum ved x=4

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af peter lind

ja


Svar #4
09. januar 2011 af x00 (Slettet)

 TAK!! :))


Skriv et svar til: Minimum..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.