Matematik

Specielle funktioner

11. januar 2011 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find monotoniforholdene for f(x) = 3 · ln x - x + 2. Skitser grafen for f og bestem en lignning for asymptoten til grafen for f. 

Jeg er fuldstændig lost på den her. Har prøvet mig frem og tilbage men uden held.

Nogen der gider vise hvordan man løser problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af jonasahe (Slettet)

Løs den grafisk. Det er sgu nemmest ;) 


Svar #2
11. januar 2011 af Unknownnigger (Slettet)

 Prøv og læs hvad jeg skriver: "Jeg er fuldstændig lost på den her. Har prøvet mig frem og tilbage men uden held."

Du kunne prøve og løse problemet for mig. Derefter kunne jeg få en forståelse af hvordan man skal løse problemet.

Som sagt jeg er fuldstændig lost.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

#2:

Der er ingen grund til at være spydig eller at kræve, at vi andre laver dine opgaver for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2011 af jonasahe (Slettet)

 Prøv at slappe af med attituden, engang. Ellers gider jeg sgu da ikke hjælpe dig!

Siden der står du har det på B-niveau, så gik jeg ud af at du havde kendskab til basal grafisk løsning af forskellige problemer med funktioner. Men da det ikke lader til at være tilfældet så må vi starte fra bunden. Hvis du virkelig vil forstå det, så er du nødt til at løse den analytisk.

Først for at finde monotomiforholdene laver du en monotomiundersøgelse:

 Det første du gør er at differentiere funktionen (ved du hvordan man differentierer?). Det andet du gør er at sige f'(x)=0. På den måde finder du de steder, hvor tangenten har en hældning på 0, og derfor er det enten et maksimum eller et minimum

Er du med så langt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #4:

En lille tilføjelse, f '(x) = 0 kan også være en vandret vendetangent ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2011 af jonasahe (Slettet)

 Korrekt korrekt. Det glemte jeg lige at tage med ;) Det kan det nemlig også! 


Svar #7
11. januar 2011 af Unknownnigger (Slettet)

 Hehe sorry !

Ved at differnentiere funktionen får jeg 1/x - 1korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #7:

Du skal lige have 3-tallet med, så er den rigtig.


Skriv et svar til: Specielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.