Matematik

Cirkel

13. januar 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Ligningen x2 - 6x + y2 - 8y = 0 fremstiller en cirkel, og punktet (-1,7) er beliggende på cirkelperiferien.

Bestem cirklens centrum og radius.

Hvordan er det lige, jeg gør?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2011 af richterklanen (Slettet)

x2-6x = (x-3)2-9


Svar #2
13. januar 2011 af elissa92

Hvor får du -9 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2011 af richterklanen (Slettet)

(x-3)2 = x2-6x+9

x2-6x = (x-3)2-9


Svar #4
13. januar 2011 af elissa92

Okay. Jeg kan bare ikke komme videre.


Svar #5
13. januar 2011 af elissa92

(y - 4)2 = y2 - 8y + 16

y2 - 8y = (y - 4)2 - 16

Er det rigtigt?


Svar #6
13. januar 2011 af elissa92

Tror, jeg har fundet ud af det.

x2 - 6x + y2 - 8y = 0

(x - 3)2 + (y - 4)2 = 52 + 42

(x - 3)2 + (y - 4)2 = √41

Korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. januar 2011 af richterklanen (Slettet)

x2+6x+y2-8y =  (x-3)2-9 + (y-4)2-16 

(x-3)2 + (y-4)2= 9+16 = 52


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. januar 2011 af mathon

Ja


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.