Matematik

Hvornår er iltunderskudt størst?

18. januar 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

heey, nogen der kan finde ud af den her? :-) tak.

Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. Dette forårsager et
iltunderskud i vandløbet. I en model beskrives iltunderskudet ved funktionen

f(t) = 97,5*t*e-0,39t , t 0,

hvor f (t) måles i mg pr. liter, og t er antal døgn efter udledningen.
a) På hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af peter lind

Find f'(t) og løs ligningen f'(t) = 0


Svar #2
18. januar 2011 af Justme92 (Slettet)

 Vidste godt man skulle differentiere den, men ved bare ikke lige hvordan man gør det med den ligning der, ved du det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af peter lind

Brug reglen om differentiation af et produkt. Du kan se formlen her samt et skema med elementære differentieret funktioner her: http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#skema


Svar #4
18. januar 2011 af Justme92 (Slettet)

 Jamen der står da ikke noget om hvad 97,5*t*e-0,39t .. Kunne nok godt hvis der kun var et bogstav, men det der tror jeg aldrig vi har lært.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2011 af peter lind

Du kan sætte konstanten ud foran hele differentiationen. Brug produktformlen med g(t) = t og h(t) = e-0,39t


Svar #6
18. januar 2011 af Justme92 (Slettet)

 Hmm, okay :-)


Skriv et svar til: Hvornår er iltunderskudt størst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.