Matematik

Integration af cirkler

02. maj 2005 af Mikziel (Slettet)
Hej alle på SP!

Jeg sidder med en mat opgave der er ved at gå mig på nerverne.
Jeg er ikke just en haj til integraleregning (som alt andet matematik), men jeg ved at deer er nogle af jer her inder der kan regne, så det ville være lækkert med lidt hjælp.

Jeg skal integrere en cirkel med ligningen:
45^2=(x-(-58,5))^2+(y-17,1)^2
i intervallet -35 til -14,142

hvordan gør jeg det?
på forhånd tak :)

//mikziel

Svar #1
03. maj 2005 af Mikziel (Slettet)

Nå det er lige meget med denne her. Jeg spurgte min lære, og han sagde at det ike var pensum endnu... Det kommer først efter sommerferien, så det glæder jeg mig da vildt meget til :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Okay, men det giver i øvrigt heller ikke mening at snakke om at integrere en cirkel.

Svar #3
03. maj 2005 af Mikziel (Slettet)

joo, man kan godt, jeg kom selv rimeligt langt, men gik i stå.
hvis man finder en funktion ud fra den første ligning, der kun beskriver halvdelen, i dette tilfælde:

y = kvrod((x-(-58,5))^2) + 17,1
eller
y = ((x-(-58,5))^2)^0,5 + 17,1

da jeg så skulle integrere denne, gik jeg i stå...

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jamen se, det er også en helt anden sag end at integrere en cirkel; du integrerer en funktion, hvis graf er en cirkel. Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt du måske mente, at du skulle integrere rundt langs en cirkel.

Svar #5
03. maj 2005 af Mikziel (Slettet)

rundt langs en cirkel?
jeg skulle bare finde det areal der lå under cirklens funktion og over x-aksen i intervallet -35 til -14,142

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2005 af frodo (Slettet)

du skal anvende integration ved substitution

Skriv et svar til: Integration af cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.