Matematik

Cirkel

23. januar 2011 af SabineD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en opgave der lyder:

En cirkel er givet ved:

x2+6x+y2+8y = 0

Beregn skæringspunktet for tangenterne til cirklens skæringspunkter med 1.aksen.

Hjælp, hva gør jeg?? Jeg ved kun at centrum er lig med (-3;-4)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af mathon

       ...beregner skæringspunkterne   
som kræver

                          x2+6x+y2+8y = 0   og   y = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2011 af peter lind

Skæringspunkterne med 1-aksen er givet ved y = 0. Brug dette til at finde skæringspunkterne. Det bliver en simpel andengradsligning. Dernæst kan du benytte at vektoren, der går fra centum af cirklen til skæringspunktet er normalvektor til tangenten i punktet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2011 af mathon

    cirkelligning:
                                           (x+3)·(x+3) + (y+4)·(y+4) = 52

 
     tangentligning:               (xo+3)·(x+3) + (yo+4)·(y+4) = 52                  røringspunkt (xo,yo)


Svar #4
23. januar 2011 af SabineD (Slettet)

Hvordan finder du 52??


Svar #5
23. januar 2011 af SabineD (Slettet)

Ups sorry, havde ik li hovedet med dér!!!

Tusinde tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.