Matematik

En kasse med kvadratisk bund

27. januar 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 

Jeg har vedhæftet filen, hvor opgave 13 er, som jeg har problemer med. 

Jeg forstår ikke hvordan jeg laver den, og håber I vil hjælpe mig igennem den. :)
På forhånd tak for hjælpen. 

Vedhæftet fil: hjemmeregning nr. 7.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af NejTilSvampe

a) Find overfladearealet af kassen, og træk så arealet af cirklen fra. Du får en eller anden funktion O(x,h)

b) Rumfanget finder du ved V = l*g*h  du får så en eller anden ligning 10 = l*g*h <=> h = 10/l*g

Ind sæt h=10/l*g  i O(x,h)  , og optimer.


Svar #2
27. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Men hvordan finder man overflade arealet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2011 af NejTilSvampe

 Summen af arealet af hver af siderne. Arealet af en firkant er  h*g


Svar #4
27. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Men hvordan regner man det ud, når man ikke har nogle tal at gå ud fra?


Svar #5
27. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Er dette rigtigt:

x*x*4 =4x^2

Arealet af en cirkel: pi*r^2

pi*10^2=314,16

4x^2-314,16 

^^ dette er opgave a


Svar #6
27. januar 2011 af zuku (Slettet)

 eller det dette:

d=2r

0,8=2*0,4

pi*0,4^2 =0,50

4x^2-0,50


Skriv et svar til: En kasse med kvadratisk bund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.