Fysik

Kontrol af gitterkonstant

27. januar 2011 af Talleh (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej allesammen

Jeg er kørt helt kold i en fysikrapport.. 

Der kan være visse usikkerheder ved vores målinger blandt andet pga. målebåndet. Med et almindeligt målebånd vil vi sikkert kunne måle b og a med ca. 1 mm's usikkerhed. Hvor meget betyder disse usikkerheder for resultatet.

Her kommer mit problem: Den størst tænkelige d-værdi dmax får vi, hvis Sin (phi2) er mindst mulig. Dvs. når er b er mindst mig og a er størts mulig. Vi indsætter derfor:

b = 209 mm - 1 mm og a = 507 mm + 1mm

Hvordan fanden regner man dmax og dmin ??? 

Btw den skal afleveres i aften heeeeeeelp ! :D

På forhånd tak i skønne mennesker.

Vedhæftede den forkerte, men kan ikke finde ud af at slette den igen.

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Der står ellers i din vedlagte fil, hvordan du skal gøre. Brug formlerne

tan Θ2 = x2 / a

og

d = 2·λ / sin Θ2

Tangens og sinus er voksende fra - 90o til 90o, så for at gøre d lille skal du gøre sin Θ2 stor. Så bliver tangensen også stor, og x2 skal være stor og a lille. Og det var for dmin.

Se side 3 i din pdf-fil.


Skriv et svar til: Kontrol af gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.