Matematik

hvordan differentierer jeg dette stykke? hjæælp

05. februar 2011 af Vizionhdx (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey. er gået i stå midt i en opgave. hvordan differentierer jeg dette stykke?

A(h) = (20 - 2*h)*h = 20h - 2h2.... Differentier og find det h som giver maksimum for A(h).


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af vulcano (Slettet)

Brug reglerne:

f(x) = g(x) + h(x) ⇔ f '(x) = g'(x) + h'(x)

f(x) = a xn ⇔ f '(x) = a n xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2011 af AskTheAfghan

            A(h)      =   (20 - 2*h)*h

                         =    20h  -  2h2

            A'(h)     =    20    -  4h                                      A(h) = a*hn        ⇔       A'(h) = n*a*hn-1

                                                                         Fx:     A(h) = 3h4           ⇔       A'(h) = 3*4*h4-1

                                                   Hvor 3=a , n=4                                    ⇔      A'(h) = 12h3


Skriv et svar til: hvordan differentierer jeg dette stykke? hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.