Matematik

Beregn den måndelige ydelse?

07. februar 2011 af Krudter1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan simpelthen ikke forstå hvordan denne opgave skal regnes ud, jeg håber I kan hjælpe mig

Af en artikel i penge og privatøkonomi 7/8 1996 fremgår det, at den højeste månedlige rente på studielån i Danmark i august 1996 var 0,621 % og at den laveste månedlige rente på studielån var 0,435 %. I en bank afvikles et studielån på 220000 kr. med 72 lige store månedlige ydelser. Renten er 0,621 % pr. måned

A) beregn den månedlige ydelse?


TAK 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlerne for annuitetslån her http://da.wikipedia.org/wiki/Annuitetsl%C3%A5n

Den månedlige ydelse er

y = G·r/(1 - (1+r)-n) ,

hvor r = 0,621% , G = 220000, og n = 72 , dvs

y = 3798,71 kr


Svar #2
07. februar 2011 af Krudter1993 (Slettet)

 tusind tak, hvordan ville du så regne N ud? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er N ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af 123434 (Slettet)

n=terminer


Skriv et svar til: Beregn den måndelige ydelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.