Matematik

Differentiallignings problem

08. februar 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa. 

Spørgsmålet er vedhæftet

Vedhæftet fil: TI.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs differentialligningen ved separation af de variable

dL/dt = a·e-bt·L , hvoraf

∫ (1/L) dL = ∫ a·e-bt dt , så

ln(L) = -(a/b)·e-bt + k , eller

L(t) = c·exp(-(a/b)·e-bt)


Svar #2
08. februar 2011 af slapdack (Slettet)

 Jeg har ikke lært at løse sådan en type diff. ligning uden brug af regneværktøjer - så det skal helst være i TI


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2011 af mathon

    se


Svar #4
08. februar 2011 af slapdack (Slettet)

Tak, men de løser jo ikke helt mit problem i ikke selv at kunne gøre det. Problemet er bare, at få TI til at gøre det, så resultatet bliver som mathon skriver det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2011 af mathon

eller videreført
        til


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2011 af mathon

som du får
på TI-89
ved at indtaste

                               desolve(y ' = .619*e^(-.22*t)*y,t,y)


Skriv et svar til: Differentiallignings problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.