Matematik

Vektor og cirkel problemer!

10. februar 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Kan simpelthen ikke løse denne (vedhæftet)

Vedhæftet fil: Vektor.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2011 af Marjo (Slettet)

 start med at omskrive cirklens ligning, så den har formen:

(x-x0)^2+(y-y0)^2=r^2

ud fra cirklens ligning kan du bestemme koordinatet for C centrum.

herefter finder du normalvektoren, som er det samme som CP vektoren (a,b), hvor P er punktet. 

du indsætter din CPvektor og punkt i:

a(x-x0)+b(y-4)=0 og så har du ligningen for tangenten


Svar #2
11. februar 2011 af slapdack (Slettet)

 Når jeg omskriver får jeg:

(x+1)^2+(y-2)^2=5

?


Svar #3
11. februar 2011 af slapdack (Slettet)

 Jeg får ligningen: 2x-1-y+1=0 ...

hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2011 af Marjo (Slettet)

som førnævnt kan du ud fra cirklens ligning se at Centrum er C(-1,2)

du finder din normalvektor, som er CPvektoren, dette gøres ved at trække koordinaterne af C fra koordinaterne af punktet P

CPvektoren er: (2,-1)

dette samt P indsættes i a(x-x0)+b(y-4)=0 og så fjerner du parenteserne og du har ligningen for tangenten


Skriv et svar til: Vektor og cirkel problemer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.