Kemi

KEMI. lille spørgsmål

12. februar 2011 af Miss80 (Slettet)

Hej SP ,

Nogen vil hjælpe med dette spørgsmål? bare give mig en lille skub..

what percent of imidazole will be protonated at physiological ph 7,3????

jeg er total blank :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2011 af kuerten15

Hvor mange procent af imidazol vil være protoneret ved fysiologisk pH 7,3.

Den har en pKa værdi på 14,6. Så anvender du Henderson-Hasselbalch ligningen (bufferligningen).

pH = pKa - log ([HA] / [A-]).


Svar #2
12. februar 2011 af Miss80 (Slettet)

hmm

7,3=14,6 - ( HA/ A-) hvad er mit HA og A- her ? :s

undskyld jeg spørger meget dumt måske ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2011 af kuerten15

[HA] + [A-] = 1

[HA] = 1 - [A-] = 1-x ; x = deprotoneret imidazol

Så får du:

pH = pKa - log ((1-x) / x)

Så løser du x, så ved du hvor meget, der er deprotoneret.


Svar #4
12. februar 2011 af Miss80 (Slettet)

aha..

hvorfor er [HA] + [A-] = 1 ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2011 af kuerten15

Fordi mængden af protoneret form og deprotoneret form ved en specifik pH er 1 eller 100 %.


Svar #6
12. februar 2011 af Miss80 (Slettet)

EJ, mange tak. :)


Skriv et svar til: KEMI. lille spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.