Kemi

hvad gør jeg galt her?

20. februar 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 spørgsmålet lyder:

25,0 mL 0,110 mol/L citronsyre blandes med 800mL 100mmol/L citronsyre. Der tilsættes 976mg citronsyre. 

Beregn blandingens molære koncentration.

M(citronsyre) =192,14 g/mol

omregner 100 mmol/L om til mol/L 0.1 mol/L

og 976mg til g 0,976g

benytter formlen c1 v1 =c2 v2

v2 = (c1 v1)/ c2

og formlen n=m/M

v2 =( 0,110 mol /L * 0,025 L) / 0,1 mol/L = 0,0275 L

n= 0,976g /192,14 g/mol = 0,005079 mol

c=n/v = 0,005079 mol / 0,0275 L =0,1847 mol /L 

får afvide at det er forkert ... hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af kuerten15

n1 = c1 * V1 = 0,110 mol/L * 25,0 mL = 2,75 mmol

n2 = c2 * V2 = 100 mmol/L * 800 * 10^-3 L = 80 mmol

n3 = m / M = 0,976 g / 192,14 g/mol * 1000 = 5,0796 mmol

ctot = (2,75+80+5,0796) mmol / (800+25) mL = 0,106 M

Jeg ved ikke om dette er helt korrekt.


Svar #2
20. februar 2011 af ansigtet (Slettet)

 Tusinde Taak det var det jeg havde missed :D tak


Skriv et svar til: hvad gør jeg galt her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.