Matematik
Integral af sammensat funktion
Bestem ved håndkraft:
∫´21 x*3x^2-1 dx
Vil gerne have en meget dyb forklaring. Tak
Svar #1
21. februar 2011 af mathon
sæt
x2-1 = u
og dermed
xdx = (1/2)du
1∫2 3x^2-1· xdx = (1/2)·0∫3 3udu =
Svar #2
21. februar 2011 af Rasmus5746 (Slettet)
Ja. Jeg kan udemærket godt se at x2-1 er den indrefunktion, men det driller bare lidt at x der i forvejen har en potens. Kan du ikke prøve at komme med en grundig gennemgang af hele stykket. Det ville sku være rart.
Svar #3
21. februar 2011 af mathon
#1
sæt
x2-1 = u
og dermed
xdx = (1/2)du
1∫2 3x^2-1· xdx = (1/2)·0∫3 3udu = (1/2)·[1/ln(3))·3u]03 = 1/(2ln(3))·(33-30) =
1/(2ln(3))·26 = 13/ln(3)
Svar #4
21. februar 2011 af Rasmus5746 (Slettet)
Okay.. tak. Bliver det "første" x bare defineret som 1?
Svar #6
21. februar 2011 af Rasmus5746 (Slettet)
ok.. har godt set hvor det bliver af. Men Hvorfor ændre du på integralet?
Skriv et svar til: Integral af sammensat funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
