Matematik

Overfladeareal af en lukket beholder

26. februar 2011 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en svær opgave og jeg håber meget på hjælp. Tak på forhånd : - )

En bestemt type af lukkede beholdere har form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af sådan en beholder 100.

a) Angiv overfladerealet af en sådan beholder som funktion af kateternes længde x. (Se figuren i opgave 15 i det vedhæftet dokument).

Jeg har sagt, at:    v= volumen

Arealet af hhv. top og bund er lig med x * x *½ da trekantens areal er ½ højde * grundlinien.

De to små sider er lig med x*h.

Den store side er lig med h * √(2x2)

A(x) = 2* (x* x* ½) + 2 * (x*h) + h* √(2x2)

Så mangler jeg at gøre noget ved h

v = h * x * x * ½ 
v = 100
100 = h * x * x * ½
h = 100/(½x2)

Nu skal jeg indsætte h i A(x) og reducere, men hvordan gør jeg det???

Vedhæftet fil: matematikaflevering 10.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Brug formlen for rumfanget og isoler h.

Indsæt det fundne h i A(x)


Svar #2
26. februar 2011 af came (Slettet)

Formlen for rumfang er: 1/2 h * g * l

Er det så bare: g * l ??

Hvordan isolerer jeg h i overstående og hvordan skal jeg indsætte det fundne i A(x)??


Skriv et svar til: Overfladeareal af en lukket beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.