Kemi

pH - hurtigt svar..

03. marts 2011 af jabas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan vil jeg kunne beregne pH - værdien af :

a) 0,120M HNO
b)2,5*10^-3M HCl

Kan bare ikke komme i tanker om, hvordan jeg vil kunne beregne det her.. .
Jeg har haft om det.. men det er helt forsvundet lige nu..


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2011 af mathon

med
                               pKs < -1,7:          stærk syre                         pH = -log(cs)

                               -1,7 < pKs < 4     middelstærk syre              pH = -log((-Ks + √(Ks2+4·Ks·cs)) / 2)

                               pKs > 4               svag syre                          pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

.

     Ks = 10-pKs


Svar #2
03. marts 2011 af jabas (Slettet)

Ohh.. Tusiind tak for hjælpen.. :D Det vil sige, jeg bruger, den første formel til begge af delen..


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. marts 2011 af mathon

hvad mener du med HNO

                                                      • HNO2
                                                      • HNO3   ?
                                                     
                                                    


Svar #4
03. marts 2011 af jabas (Slettet)

Nåreh..jo ....sorry .. Det er HNO3.. Undrer at jeg ikke fik skrevet det..


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2011 af mathon

                                          pKs
                 
                                      HCl = -6

                                     HNO3 = -1,32        


Skriv et svar til: pH - hurtigt svar..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.