Matematik

Stamfunktion, som opfylder..

04. marts 2011 af bullern (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x-9/x, x>0

Bestem stamfunktion som opfylder at F(1)=4

Altså skal jeg finde konstanten c eller k og kender punktet (1,4). Det er sådan set fint nok - men hvad søren er stamfunktionen til -9/x?

Mvh 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Find stamfunktionen F(x) ved integration af f(x)

Beregn stamfunktionens k således at F(1) = 4


Svar #2
04. marts 2011 af bullern (Slettet)

 Så langt er jeg som ovenstående nået. Jeg er blot i tvivl om, hvad stamfunktion til -9/x.

1/x har stamfunktion ln(x), er det så -9*ln(x) ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja -

F(x) = (1/2)*x^2 - 9 * ln|x| + k ;-)


Skriv et svar til: Stamfunktion, som opfylder..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.