Matematik

Dobbelt afledet differentialligning

06. marts 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har to spørgsmål:

1)

Hvordan kan man komme frem til, at følgende:

             (d2y)/(dx2) + p2y = 0

har løsningen:

             y = Asin(px) + Bcos(px)

Jeg ved, at p2 = P/EI hvis det kan hjælpe?

2)

Når x = L og y = 0 i ligningen foroven (den, der hedder y = Asin...) kan skrives om til Asin(pL) = 0

Hvordan kan man se det?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af peter lind

1) Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html#anden

2) sæt den pågældende x værdi ind i din ligning.


Svar #2
06. marts 2011 af turk89 (Slettet)

#1

2)

y = Asin(px) + Bcos(px)

0 = Asin(pL) + Bcos(pL)

Hvad så herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af mathon

                                      c1·cos(ωx) + c2·sin(ωx)   =   A·sin(ωx + φ)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2011 af Walras

1)

Opskriv det karakteristiske polynomium

r^2+p^2=0 

som løses for

r^2=-p^2 <=> r=0±√(p^2)*i=0±p*i

som ved indsættelse i den normale løsningsformel

y=Ae^(Rer*x)cos(Imr*x)+Be^(Rer*x)sin(Imr*x), hvor Rer er realdelen til r og Imr er imaginærdelen

har du sin søgte løsning.


Svar #5
06. marts 2011 af turk89 (Slettet)

#3

Jeg forstår det altså ikke.


Svar #6
06. marts 2011 af turk89 (Slettet)

Der var måske ikke mere simplificeret hjælp at hente?

NB: Spørgsmål 2 har jeg fået lavet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2011 af peter lind

Du kan ikke forvente at vi herinde skriver en større afhandling om løsning af differentialligninger. Du har fået en henvisning i #1, om hvordan det kan gøres.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2011 af Walras

#6 Hvad er det, du ikke forstår af #4?


Svar #9
06. marts 2011 af turk89 (Slettet)

#7

Nej, men derfor kan man godt guide en igennem ved at give et hint eller noget tilsvarende, i stedet for at henvise til en hjemmeside, der gør en mere forvirret.

#8

Hvordan opstiller du det karakteristiske polynomium: r2 + p2 = 0.

Jeg tænker mere på, hvor den idé kommer fra.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2011 af Walras

#9 Prøv at læse #4 og #7 i følgende link.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Din bog må vel også gennemgå teorien bag dine opgaver. Hvordan er du ellers kommet i den situation at skulle løse 2.-ordens differentialligninger uden at have skyggen af baggrund for at løse dem?

Hvis det drejer sig om at vise, at den angivne funktion er en løsning til differentialligningen, gør man det ved at indsætte løsningen i differentialligningen og eftervise, at differentialligningen er opfyldt.


Svar #12
08. marts 2011 af turk89 (Slettet)

#11

Ja, godt spørgsmål.

Fik at vide i dag, at vi alligevel ikke skulle "vide", hvor differentialligningen kom fra, og blot skulle betragte den som et "gæt".


Skriv et svar til: Dobbelt afledet differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.