Matematik

Lidt af hver

10. marts 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg har prøvet at lave følgende opgaver og vil vide om jeg har gjordt det rigtigt?, Hvis der er nogen som gider at hjælpe mig? :)

Opgave 1) 

For muslinger på havbunden i Arktis har man fundet sammenhørende værdier af muslingens alder og muslingeskallens længde som vist i tabellen.
Muslings alder (år)      0,9    2,0   6,0   6,9   9,9   10,7   14,0    15,9
Skallens længde (cm) 1,1   2,0   4,1   4,5   5,5   5,9       6,7      7,3
I en model antages det, at muslingeskallens længde som funktion af muslingens alder er en
funktion af typen
L(t) = b ⋅ ta ,
hvor L er skallens længde (målt i cm), og t er muslingens alder (målt i år).
a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene a og b.
b) Benyt modellen til at bestemme længden af skallen for en musling, der er 24 år
gammel.

SVAR:

a) a= 0.660299 og b= 1.224...

b) Længden af muslingen er 9.9824...

Opgave 2)

To funktioner f og  g er givet ved f(x)= 1/3x^3-4x+8 og  g(x)= -x+8

a) Tegn graferne for f og g oog bestem arealet af M

SVAR; Jeg har tegnet dem, og beregnet arealet til f = 42.94959...   og g= 32

b) Bestem de værdier af b, for hvilke linje med ligningen y=b skærer grafen for f i netop to punkter

SVAR: Grafen for f skærer ved punktet -4.2 i x-aksen og 8 i y-aksen.

Opgave 3) 

I en model for Kinas andel af verdensøkonomien antages det, at
g(t) = 3,7 ⋅1,081t ,
hvor g(t) betegner Kinas andel af verdensøkonomien (målt i procent) til tidspunktet t
(målt i antal år efter 1999).
a) Bestem den tid, der går, før Kinas andel af verdensøkonomien er fordoblet.

SVAR; Omkring 8,5 år, før Kinas andel af verdensøkonomi er fordoblet

Opgave 4)

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f (x) (målt i gram kulstof pr.
kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion
f (x) = ax + b ,
hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses, at f (2,9) =19
og f (8,7) = 76 .
a) Bestem en forskrift for f .

SVAR:  f(x)= 9.4827x+6.5


b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen
er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.

SVAR: Den isfri periode vil varer 3.53 måneder......

På forhånd Mange Tak   :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg. 2. Det er ikke beskrevet, hvorledes punktmængden M er defineret.

b) Du har ikke besvaret spørgsmålet. Sagt på en anden måde: for hvilke værdier af b har ligningen f(x) = b netop to løsninger?


Brugbart svar (3)

Svar #2
10. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

3a.)

log2/log1,081 = 8,9 - Ikke 8,5

(jeg har IKKE tjekket dine facitter ellers - kunne bare huske dette facit fra en anden tråd)
 


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 4)

a) Forskriften er ikke korrekt. Svaret i b) er derfor heller ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2011 af Thomassen11 (Slettet)

 Opg. 4

a) er forskriften ikke f = -0.33333*x+8.33334 ? :)


Brugbart svar (3)

Svar #5
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Man finder a = (76-19)/(8,7-2,9) = 9,8276 , og b = 19 -a·2,9 = -9,5


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2011 af Thomassen11 (Slettet)

 Og hvordan regner man helt præcist opg 4b?

Har prøvet mig lidt frem i TI-interactive, men synes ikke at få noget logisk resultat desværre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2011 af Thomassen11 (Slettet)

 #5 tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2011 af emilieh92 (Slettet)

 Det ville hjælpe lidt på overblikket hvis der var mellemregninger...


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvilke af disse opgaver har du problemer med?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2011 af Sinimini (Slettet)

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen
er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.

SVAR: Den isfri periode vil varer 3.53 måneder......

Hvordan kommer du frem til at den isfri periode er 3,53måneder?


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

I opg 4 b) ved at løse ligningen f(x) = 40 .


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2011 af Sinimini (Slettet)

hmm. siger jeg så 40 = 9,83x - 9,507?   og isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er sådan, man løser en lineær ligning. Dog med den korrekte forskrift, se #5.


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. november 2011 af Sinimini (Slettet)

tak;)


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2011 af Sinimini (Slettet)

Kan det passe at x giver 3,1?


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, det er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. november 2011 af Sinimini (Slettet)

hmm skal jeg ikke minusse 40 med 9,507 og derefter dividere med 9,83?


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, hvordan kommer du dog på det? (At "minusse" er i øvrigt babysprog for at trække fra eller at subtrahere).

Man har y = ax + b , hvor man kender y, a og b, og får så

x = (y - b)/a

Benyt de korrekte værdier for a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. november 2011 af Sinimini (Slettet)

det har jeg altså også gjort.

Se selv:;

f(40) = 9,83x-9,507
? 40-9,507 = 9,83x
? 30,493/9,83 = 9,83x/9,83
? 3,1 = x


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. november 2011 af Sinimini (Slettet)

spørgsmålstegnene er biimplikationer. Jeg ved ikek hvad der skete da jeg kopirede det herinde.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.