Biologi

a priori risiko

16. marts 2011 af birisi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan beregner man a priori risikoen for om et barn har en sygdomn (genetik) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af fløh (Slettet)

Man ser på barnets stamtræ, hvem der i familien kunne være bærer af det  syge gen. På den måde kan man regne sig frem til hvad risikoen er, for at barnet skulle få det. 

En model for udregningen kunne se sådan ud: 

P=sandsynlighed
S= syg
R=ras

P(SS)=P(mor RS * far RS * P for at mor giver S videre * P for at far giver S videre)

Håber det giver bare lidt mening... ellers kom med opgaven der volder problem.. 


Skriv et svar til: a priori risiko

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.