Kemi

Beregning af volumen, masse og udbytteprocent

23. marts 2011 af amarie (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Vil høre om der er nogen der kan hjælpe mig med opgave d og e i opgave 3 i det vedlagte dokument?

Jeg skal:

d) beregne voluninet af den portion natriumhydroxidopløsning, der anvendes.

Her har jeg indtil videre regnet forholdet:

pH=pKs+log(n(b)/n(s)) <=>

5,5=7,21+log(x) <=>

x=0,019498

og beregnet stofmængden:

n(H2PO4-) = 0,100M*1L = 0,1mol og så kan jeg ikke komme længere.

e) Beregn massen af ethanol, som er dannet ud fra det forbehandlede cellulose. Beregn udbytteprocenten af ethanol 

Her tænker jeg at jeg skal starte med at bruge Lambert Beers lov?

Vedhæftet fil: opgave_2_side_4_og_5.pdf

Skriv et svar til: Beregning af volumen, masse og udbytteprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.