Matematik

Vector projektion's problem

26. marts 2011 af patr0805 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Okay min opgave forklaring lyder således:

Værdier: p = 2, q = 3, r = 4, s = 5

Linje m → y = x – 7

Indsæt værdier og find projektion Po af punktet P(x,y) = (-p,q) på linien m. Kontroller beregninger med
tegning.

Projektion af punktet P?? Det eneste jeg kan finde i min bog er projektion af vektorer og såvidt jeg har forstået er en vector noget der angiver en fart i diverse retninger (x,y,z).

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. marts 2011 af peter lind

Find normalvektoren til linjen m. Find en parameterfremstilling for linjen gennem P som har normalvektoren til m som retningsvektor. Der hvor de to linjer skærer hinanden er det søgte punkt. Lav evt. en tegning for bedre at se det.


Svar #2
26. marts 2011 af patr0805 (Slettet)

 Okay nu har jeg prøvet at sammenligne dit forslag med bogen. 

Vil det teoretisk set se således ud?

kan ikke helt forstå hvad du mener med punktet for skæring, det er jo projektions vectoren opgaven vil have ikke?

Vedhæftet fil:teori.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2011 af peter lind

Din tegning har ikke noget med sagen at gøre. Tegn linjen m i et koordinatsystem. Afsæt punktet P i samme koordinatsystem. Nedfæld den vinkelrette fra P på linjen m, hvilket er det samme som det linjestykke, der går gennem P og står vinkelret på m. Den vil ramme linjen m i P0 altså det søgte punkt. Normalvektoren for m står vinkelret på m og vil derfor have samme retning som PP0. Linjen der går gennem P og har normalvektoren til m som retningsvektor vil derfor  skære m i Po


Skriv et svar til: Vector projektion's problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.