Matematik
udvikling af atmosfærens kuldioxid
28. marts 2011 af
studerende20 (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
dQ/dt = -3+5*1,02^t , hvor t er tiden målt i år efter 1984. a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?
Jeg går ud fra jeg først skal bestemme væksthastigheden i 1984, dette kan jeg gøre ved at løse ligningen t=0, hvilket giver 2.. men jeg er i tvivl om 2 hvad.. er det mia tons eller hvad er det :s
I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i
mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet veddQ/dt = -3+5*1,02^t , hvor t er tiden målt i år efter 1984. a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?
Jeg går ud fra jeg først skal bestemme væksthastigheden i 1984, dette kan jeg gøre ved at løse ligningen t=0, hvilket giver 2.. men jeg er i tvivl om 2 hvad.. er det mia tons eller hvad er det :s
Svar #1
28. marts 2011 af AMelev
Væksthastigheden angives i Q-enhed pr. t-enhed, altså mia.tons pr. år.
Svar #2
28. marts 2011 af studerende20 (Slettet)
dvs .. at væksthastigheden var 2 mia tons pr. år i 1984?
Skriv et svar til: udvikling af atmosfærens kuldioxid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
