Matematik

Rumfang af omdrejningslegeme

28. marts 2011 af PabloK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer når grafen for funktionen givet ved f(x)=e^(-x)+7,0≤x≤4 drejes 360° om x-aksen.

For at bestemme rumfanget, skal vi jo anvende denne her formel:

π∫ba(f(x) )^2 dx

Jeg integrerer først funktionen og får: (-e^-x+7x) 

Jeg har intervalendepunkterne 4 og 0.

Jeg regner og får 28. Og det skulle give omkring 660? Når der ved hvor jeg laver fejlen: 

V=π∫4 og 0 (e^-x+7)dx=π[-e^-x+7x]= π*(-e^-x+7*4)-(-e^-x+7*0)=28

Håber virkelig nogen gider at hjælpe, tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2011 af peter lind

Du glemmer at kvadrerer f(x)


Svar #2
28. marts 2011 af PabloK (Slettet)

 Ja har jeg lige opdaget :) Men kan ikke rigtig se hvad jeg skal opløfte i anden ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af peter lind

(e-x+7)2


Skriv et svar til: Rumfang af omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.