Fysik

kraft

29. marts 2011 af baseball (Slettet)

hej jeg kan virkelig ikke finde ud af denne opgave.

Fru Knudsen, som vejer 75 kg står i en elevator.

Med hvor stor en kraft påvirker hun elevatorens gulv, når elevatoren står stille.

Elevatoren begynder nu at køre op. under starten er accelerationen 1,5 m/s.

Beregn den resulterende kraft på fru knudsen.

Med hvor stor en kraft påvirker hun elevatorens gulv under starten.

Fru knudsen står på en badevægt inde i elevatoren. hvad viser vægten under starten.

kort efter start kører elevatoren opad med konstant hastighed. Hvad er nu den resulterende kraft på fru knudsen, og hvad viser badevægten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

1. Ftyngde = mg

2. Fres = ma

3. Fgulv = Fres + Ftyngde = ma + mg = m(a+g)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2011 af peter lind

Første spørgsmål

brug F = m*g

Andet spørgsmål F = m*a


Svar #3
29. marts 2011 af baseball (Slettet)

1. F = 75 kg * 9.82 N/kg = 736.5 N

2. F = 1.5 m/s2 * 9.82 N/kg = 14.73 (hvad er enheden)

Med hvor stor en kraft påvirker hun elevatorens gulv under starten.

Fru knudsen står på en badevægt inde i elevatoren. hvad viser vægten under starten.

kort efter start kører elevatoren opad med konstant hastighed. Hvad er nu den resulterende kraft på fru knudsen, og hvad viser badevægten.

forstår der ikke


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 #3 - jeg prøver igen . påvirkning af elevatorens gulv:

3. Fgulv = Fres + Ftyngde = ma + mg = m(a+g)

igen ved konstant hastighed er accelerationen nul. derfor vil Fres = 0. og badevægten viser hendes egenvægt.


Skriv et svar til: kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.