Matematik

Pyhtagoras ( kontrol )

29. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

a) Hvor lang er diagonalen i et kvadratisk bord, der har en sidelængde på 112 cm?

Jeg har fået diagonalen til at være 125,2198067 cm

Men har også fået et andet resultat på 158,39 cm

Hvilket resultat er korrekt?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2011 af Walras

Dit andet resultat er korrekt. Men det indser du måske, hvis du lige skriver lidt flere ligninger og symboler.


Svar #2
29. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Ja, du har helt ret. Tak for hjælpen :-)

Bare se bort fra 156 cm- restultatet. Tænk en afvigelse på 2 - 2,5 cm. Det var målt med lineal :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2011 af Walras

...men de 158,39 er korrekt...

x^2+x^2=y^2

2x^2=y^2

2*112^2=y^2 <=> y^2=25088 => y=158.39


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2011 af SuneChr

# 0 :  Diagonalen, d, i et hvilket som helst kvadrat med sidelængden λ :          

                               d  =  λ . √2    ⇔    λ  = ( d . √2 ) / 2

Dette ses let v.h.a. Pythagoras.


Svar #5
29. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Pyhtagoras ( kontrol )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.