Matematik

Logaritmer/eksponentiel (hurtig)!:)

31. marts 2011 af mpd10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 HejHej

Jeg sidder lige med en aflevering, som jeg har lidt problemer med, efter som det er længe siden jeg har haft om logaritmer.

Jeg skal bare lige have det kort genopfrisket:)

Opgaven lyder:

Bestem T2 eller T½for følgende eksponentielle udviklinger:

         a)     y=14.2*1,036^x

         b)     y=2.7*0.943^x

Kan nogen hjælpe?:)


Brugbart svar (3)

Svar #1
31. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

Find først ud af om dine funktioner er aftagende eller voksende.

Hvis 0 < a < 1 er y eksponentielt aftagende, hvis a > 1 er den eksponentielt voksende, og hvis a = 1 er y konstant.

-

Halveringskonstanten findes hvis funktionen er aftagende og fordoblingskonstanten findes hvis funktionen er voksende.

Halveringskonstanten:
T½ = log(1/2) / log(a)

Fordoblingskonstanten:
T2 = log(2) / log(a)


Svar #2
31. marts 2011 af mpd10 (Slettet)

 Okay, så dvs. at opgave a vil være 0,2906?:) og er b så aftagende?:)


Skriv et svar til: Logaritmer/eksponentiel (hurtig)!:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.