Matematik

finde tangentligning m/ diff.ligning

01. april 2011 af t_henry6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 en funktion f er løsning til diff.ligningen

dy/dx = (x^3+1)/y

og grafen for f går gennem punktet p(2,4).

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p.

jeg har fået resultatet til 

y = 9/4 x -0,5

nogen der kan bekræfte?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2011 af mathon

      ...hvilket er rigtigt


men man vil nok skrive

                  enten
                                               y = (9/4)x - (1/2)
                  eller
                                               y = 2,25x - 0,5                         


Svar #2
01. april 2011 af t_henry6 (Slettet)

tak. det har du ret i sir ;)


Skriv et svar til: finde tangentligning m/ diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.