Matematik

Eksponentiel udvikling

06. april 2011 af flying-bird (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til opgave b og c :)

Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2 %, mens den årlige vækstrate i 2004 var på 1 %.

a) Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2 % om året efter 1960.

I 2004 var der 6 milliarder mennesker i verden.

b) Hvor mange mennesker vil der være i verden i 2050, hvis væksten fortsætter med at
være 1 % om året efter 2004?

I en model for udviklingen i verdens befolkningstal antages det, at der er en lineær
sammenhæng mellem vækstraten og tiden (målt i antal år efter 1960).

c) Hvornår er vækstraten ifølge modellen nået ned på 0,1 %?

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig, for er elendig til det med vækstrater..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af peter lind

b) B = B0(1+r)n

c) Det er en lineær funktion hvor f(1960) = 2% og f(2004) = 1%


Svar #2
06. april 2011 af flying-bird (Slettet)

Forstår ikke rigtigt det med c ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af peter lind

f(t) = at+b, f(1960)=2%, f(2004) = 1%


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.