Matematik

Et rundt bord har en diameter på 2,3 m

29. april 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Et rundt bord har en diameter på 2,3 m
A) hvor mange kan der sidde rund om bordet når der skal være mindst 80 cm til hver?

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2014 af mathon

   antal 
                  N=\frac{\pi \cdot d}{0,80\; m}=\frac{\pi \cdot \left (2,3\; m \right )}{0,80\; m}


Svar #2
29. april 2014 af JBiebs (Slettet)

Så man skal bare gøre det her = 3.14 • 2,3 = 7,222 divider med 0,80 = 9,0275 som så er svaret eller? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2014 af 123434 (Slettet)

Omkreds af cirkel (r*2*pi) eller (d*pi)

Omkreds af bord:2,3m*3,14=7,222m=722,2 cm

722,2cm/80cm=ca 9 personer


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2014 af mathon

Opgaven fortsat
jvf. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1473296#1473511:

                                         Hvor stort skal bordet være, hvis der skal være plads til 12 personer?
     dvs bordomkredsen
                                         O=12\cdot (0,80\; m)=\pi \cdot d

                                         d=\frac{12\cdot (0,80\; m)}{\pi}


                         


Skriv et svar til: Et rundt bord har en diameter på 2,3 m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.