Matematik

Matematik træning

01. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Den 15. marts 2009 stod Svømmehallens vandmåler på 30.198 m3

 vand og 15. marts 2010

stod måleren på 34.115 m3

, svømmehallen genbruger næsten alt vandet, men alligevel

forsvinder/fordamper lidt af vandet, når gæsterne ”tager det med sig op af vandet”

(1,1)

Hvor mange m3 vand har svømmehallen brugt på et år?

34.115m3+30198m3=64313m3

(1,2)

64313m3/365=176,2m3

(2,1)

Der er en forhindring der hedder ”Bræddevæg” med form

som en retvinklet trekant.

 Den er 4,1 m i højden og 4,65 m i grundlinjen.

 Hvor lang er den skrå væg som man skal gå opad?

4,1^2+4,65^2=c^2

38,4325=c^2

C=6,2m

(2,2)

Den skrå væg er lavet af 37 brædder.

 Hvor bredt er hvert bræt?

620cm/37=16,8cm

(3,1)

15 veninder har lejet centerlederen Vagns paintball bane.

Anna kigger ned af banen, Hun har lige skudt en af hendes paintball kugler af sted, hun ved at

kuglen har en fart på ca.954 km/t og at banen er 15000m2

- Hvor mange sekunder tager det for kuglen at flyve 70 meter?

954km/t:3,6=265m/s

70s/(265m/s)=0,3 sek

(4,1)

Klatrermuren er 18 meter høj og 26 meter bred. Der er 735 greb på den. Midt på muren er der et

hul, som er 6,9 meter bredt og 10,2 meter højt. Der er ingen greb i hullet.

 Hvor mange greb er der på muren i gennemsnit pr. m2?

Areal af muren:(18m*26m)-3,14*(6,9m/2)^2=430,6m^2

735/430,6=1,7 greb pr. M2

(4,2)

Muren, der er støbt af cement, er også 37 centimeter dyb. Cement har en massefylde på 1,28

g/cm3.

 Hvor mange kg vejer muren?

18m*26m*37m=17316m^3

(1,28g*17316)/1000=22,16 kg

Er lidt usikker på disse opgaver, men har forsøgt at løse dem alligevel. Hvilken fremgangsmetode bruger I til at løse dem?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

(1,1) , (1,2) Forbruget på 1 år er forskellen mellem de to måleraflæsninger.

(3,1) svaret er 70m/(265m/s) = 0,264s

(4,1) Hullet er rektangulært, ikke kvadratisk. Arealet er forkert.

(4,2) Her roder du totalt i enhederne. Endvidere er der ikke cement i hullet midt i muren.
Murens dybde er 37 cm . Massefylden er 1,28 g/cm3 = 1,28*103 kg/m3 .

Der anvendes sund fornuft og lidt logisk tænkning.


Svar #2
02. maj 2014 af 123434 (Slettet)

(1,1)

34.115 m3-30.198 m3=3917m3

(1,2)

3917m3/365=10,7m3


Skriv et svar til: Matematik træning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.