Matematik

Plan

06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Er der en der ude der har mulighed for at kunne hjælpe mig? :)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af mathon

a)

værktøj:
               Når planens ligning
               er
                               \small \alpha \! \! :\; \; \; ax+by+cz+d=0
               er afstanden fra P(xo,yo,zo) til \small \alpha
              

                             \small dist(\alpha ,P(x_o,y_o,z_o))=\frac{\left |a\cdot x_o+b\cdot y_o+c\cdot z_o+d \right |}{\sqrt{a^2+b^2+c^2}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2014 af mathon

b)
        for 3 af punkterne benyttes metoden fra
        https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1476329 #3
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2014 af mathon

c)
         benyt metoden i
         https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1476329 #4


Svar #4
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Jeg tror jeg gør noget forkert da jeg får planens ligning til at være 288z-6624=0

Svar #5
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Hjææælllpppp....

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Brug for eksempel CA×CF som normalvektor. Vi kan ikke forklare, hvad du gør forkert, før du forklarer i detaljer, hvad du har gjort.


Svar #7
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Dens normalvektor får jeg til n(-662,4;736;28,8)?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er ikke korrekt. Vis dine mellemregninger.


Svar #9
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Jeg får planens ligning til -662,4x+736y+28,8z-11628,8=0. Kan det passe? :)

Svar #10
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

#8

Svar #11
06. maj 2014 af Clarafriis8 (Slettet)

Værsgo
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du har ikke beregnet vektoren CA korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man finder CA = [-32 ; 0 ; 0] , CF = [-9 ; -9 ; 23] , så

        CA × CF = 32 · [-1 ; 0 ; 0] × [-9 ; -9 ; 23] = 32 · [0 ; 23 ; 9]

Med A(0;32;0) som det faste punkt findes så planens ligning til

        23y + 9z -736 = 0


Skriv et svar til: Plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.