Biologi

oxygen der produceres ved fotosyntese

30. maj 2014 af MrTyfus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kære kloge, mennesker.

Min kære kæreste har et problem, som jeg ikke kan hjælpe med.

Spørgsmålet lyder:

Beregn hvor mange ml oxygen der produceres ved fotosyntese når der opbygges 0.100 g glukose

Er der nogen der kan hjælpe.?

På forhånd tusinde tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af mathon

                              6 CO2 (g)   +   6 H2O (l)   --->   C6H12O6   +   6 O2

M(C6H12O6) = sum({6,12,6}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 180,156 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2014 af mathon

     antal mol dannet glukose
                                                n(glukose) = (0,100 g) / (180,156 g/mol) = 0,000555 mol

     antal mol dannet O2
                                                n(oxygen) = 6 • n(glukose) = 6 • (0,000555 mol) = 0,00333 mol O2
     som ved
                    25°C og 101325 Pa
     fylder
                                                V = (0,00333 mol) • (24,6 L/mol) = 0,001998 L = 1,998 mL ≈ 2 mL
                                               
                            se
                            https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1486097                 


Skriv et svar til: oxygen der produceres ved fotosyntese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.