Kemi

Spørgsmål til eksamen i kemi:

01. juni 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
Er der nogle som evt. kan forklare lidt om hvordan eksamen i kemi b foregår, hvad man evt. skal starte ud med at fremlægge? Er det sådan at man først skal snakke om den øvelse man skal tage udgangspunkt i,og derefter så koble det til teorien? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2014 af PSXL

Det kommer meget an på spørgsmålet. Hvis det f.eks. er om alkaner, kan spørgsmålet handle om:
- opbygning
- Navngivning
- Isomeri
- fysiske og kemiske egenskaber.
- Inddragelse af forsøg.

Her ville jeg bare fortælle om emnet i den rækkefølge, som der også står i spørgsmålet, fordi man jo kommer ind på kemiske egenskaber til sidst, og så er det passende at komme ind på forsøget. 

Andre spørgsmål kunne omhandle organiske reaktionstyper, f.eks.:
- Forbrænding, substitution, addition, elimination, kondensation og hydrolyse. Polymerisation af alkener. 
Så skal man inddrage relevante dele af tre forsøg. 

Her fortæller man først om forbrænding, hvad kan det, hvis man har et forsøg om det, så spring direkte over i relevante dele af det forsøg. Så kan du fortælle om substitution, hvad kan så det, så har du et forsøg, som også viser denne reaktion. Så springer du direkte over i forsøget, og sådan bliver det ved. 

Så det kommer meget an på spørgsmålet. 


Svar #2
01. juni 2014 af Maria55555 (Slettet)

Så det er ikke relevant at inddrage resultaterne af forsøget, men blot teorien bag det forsøg som man skal tage udgangspunkt i? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2014 af Heptan

#2 Jep :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2014 af PSXL

#2 Nej, ikke selve resultater i form af talværdier. Du skal ikke kun tage teorien med. I de spørgsmål, hvor der lægges op til, at du gennemgår hele forsøget, og ikke kun relevante dele (typisk de spørgsmål, hvor kun et forsøg skal inddrages), skal du både fortælle om materialerne, hvilke kemikalier, I brugte, teorien (som kunne være at afstemme redoxreaktioner, som forsøget tod udgangspunkt i). Du skal også fortælle fremgangsmåden (dog kort, kan her sættes sammen med materialer), til sidst skal du gå igennem resultatbehandlingen, hvor du fortæller hvordan I behandlede jeres resultater. Det kunne være, at I skulle finde massen af noget, så nævner du hvilke formler, I brugte. Dog uden talværdier, dem behøves man ikke at kunne huske. 

Det er i hvert fald sådan, min kemilærer har forklaret det til os. 


Skriv et svar til: Spørgsmål til eksamen i kemi:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.