Matematik

TI 89 giver nye regnestykker i stedet for facit!

12. juni 2014 af oldqua (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal løse et ligningssystem, 3 ligning med 3 ubekendte:

0,0012= X(0,1^Y)(0,1^Z)

0,0048= X(0,1^Y)(0,4^Z)

0,0024=X(0,2^Y)(0,1^Z)

Jeg indstaster som følger:

Solve(0,0012= X(0,1^Y)(0,1^Z) and 0,0048= X(0,1^Y)(0,4^Z) and 0,0024=X(0,2^Y)(0,1^Z) , (X,Y,Z))

istedet for at give mig resultatet som tal, så for jeg det som følgende regnestykker:

X = 0,012(10,)^Z and Y= 1, and Y=1, and Z= 1,

det er da rart at vide at y og z er ligmed 1 komma et eller andet, men ville være rart med mere end ét siffer!

og X kan jeg regne ud er ca 0,12  men hvorfor skriver TI89 ikke bare det?

Er der evt. nogle indstillinger der skal stå anderledes??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2014 af mathon

så du har
                          0,0012 = X(0,1)(0,1) = 0,01x

                          x = 0,12
                          y = 1
                          z = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2014 af SuneChr

# 0
Prøv i stedet at lade maskineriet ligge og regn det ud i hånden. Opgaven kræver ikke meget elektronik.
y = z = 1 eksakt.
og x = 0,12  som du skriver.
3. sidste linje:  Ciffer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2014 af Krabasken (Slettet)

0,0012= X(0,1^Y)(0,1^Z).......(1)

0,0048= X(0,1^Y)(0,4^Z).......(2)

0,0024=X(0,2^Y)(0,1^Z)........(3)

Divider (2) med (1)...........4 = 4^Z............Z= 1

Divider (3) med (1)........2 = 2^Y...............Y = 1

Indsæt de fundne i (1)..........0,0012 = X*0,01

X = 0,12

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2014 af mathon

eventuelt:
                     solve(0.0012 = x(0.1)(0.1),x)


Skriv et svar til: TI 89 giver nye regnestykker i stedet for facit!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.