Matematik

Isolering og rumfang af en keglestub - Hjæælp!!

18. juni 2014 af Magn9085 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Jeg sidder fast i en ret svær opgave og kunne godt bruge noget hjælp.

Her er opgaven:
Jeg har nogle mål på en keglestub

D= 37mm

d=13mm

h=46mm

Første opgave går ud på hvor mange cl der kan være i keglestubben/glasset, det har jeg svaret på og det er 3,3226 cl.

Derefter står der således: Glassets mål ønskes ændret, således at det kan rumme netop 2 cl, og således at radius i topfladen er 3 gange så stor som radius i bundfladen.

Beregn de nye værdier for D og d når værdien af h bibeholdes.

Jeg er klar over at det er noget med at isolere, men hvordan ved jeg ikke lige.. Jeg vedhæfter lige et billede af opgaven.

Vedhæftet fil: Screenshot_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af SuneChr

b)
Man har

V_{keglestub}=\frac{1}{3}\cdot \pi \cdot 4,6\cdot \left ( r^{2}+\left ( 3r \right )^{2}+r\cdot 3r \right )=20
r i cm og V i cm3
Til sidst har man
d = 2r
D = 2·3r


Skriv et svar til: Isolering og rumfang af en keglestub - Hjæælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.