Matematik

Hvordan differentieres udtrykket?

18. juni 2014 af mollylar22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Som overskriften lyder på, hvordan differentieres det følgende udtryk. Gerne trin for trin, så jeg kan se hvilke regneregler der anvendes:

5*cos(0.5*t)+2*cos(2*t)

Tak på forhånd
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion:

        (f(g(t))' = f '(g(t)) · g'(t) .

For eksempel:

        (cos(at))' = - sin(at) · (at)' = - a · sin(at) .

hvor a er en konstant.


Skriv et svar til: Hvordan differentieres udtrykket?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.