Matematik

Aldersforskel trick spørgsmål

31. august 2014 af Mat4123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har set en engelsk version af sådan et spørgsmål her, kan ikke huske hvordan det lyder. Men her er en dansk:

Da sønnen Jannek var 12 år gammel, var hans far 36 år gammel. I dag er hans far dobbelt så gammel som Jannek.

Hvor gammel er Jannek i dag?

36-12 = 24

Dvs. der er en aldersforkel på 24 år

Hvis hans far er 72 år nu og så må hans søn være 24, fordi 12+12 = 24

Men også med 24 aldersforskel, så 24+24 = 48

Så må hans søn være 48 år. Er det rigtigt eller forkert

Hvordan regner man det ud ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2014 af peter lind

Du opstiller en ligning. Når jannek har alderen  t er faderens alder t+24  Dette sidste skal så sævære det dobbelte af Janneks alder. Det giver en simpel ligning til at finde t


Svar #2
31. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Nej vent er det så ikke

t + 24 = 36

multiplicere med 2

t + 24 = 72

t = 72 - 24 = 48


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2014 af peter lind

Faderens alder t+24 er dobbelt så stor som janneks alder t altså t+24 =2t


Svar #4
31. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Jeg får det til 24 nu

t+24 = 36 = 2t

t+48 = 72 = 4t

t = 72 - 48 = 4t

t = 24 = 4t

Er det rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2014 af peter lind

Den første linje   t+24 = 36 = 2t    t+24=36 <=> t = 12     36=2t <=>  t= 18  så det stemmer ikke

Du skal gå ud fra ligningen

t+24 = 2t

flyt t på venstre side over på højre side


Svar #6
31. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Tusind tak for din hjælp, peter lind :)


Skriv et svar til: Aldersforskel trick spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.